Tuincentrum

Tuinplantenspecialist

We mogen ons wel een tuinplantenspecialist noemen. U vindt bij ons een uitgebreide collectie tuinplanten. Natuurlijk is er een gangbaar assortiment tuinplanten. Maar ook rare bomen, bijzondere heesters en unieke vaste planten zult u tegen komen. We vinden dat zelf erg leuk om te verzamelen op ons tuincentrum. In het voorjaar en vroeg zomer staat de kas vol met kleurrijke eenjarige bloeiers. Een prachtig gezicht.

Eigen kwekerij

Een deel van de planten komen van eigen kwekerij. We kweken zorgvuldig en met oog voor het milieu. Hierdoor is de kwaliteit goed en kunnen we prettige prijzen hanteren.

Iedere tuin en haar bezitter is  uniek!

Wij vinden advies op maat bij aanschaf van tuinplanten daarom erg belangrijk. Wilt u een passend advies? Neem dan gerust een foto van uw tuin mee. We kunnen zo meekijken  in uw tuin en een advies op maat geven.

Tuinwinkel

In de tuinwinkel vindt u een praktische collectie tuinproducten. Denk aan grondverbeteraars, bemesting, vijverproducten, gereedschappen enz… Veel producten uit de tuinwinkel worden door onze hoveniers gebruikt in tuinen. We delen de kennis over de toepassing van deze producten. Hierdoor zijn de adviezen die wij geven zeer praktisch en beproefd.

We nemen graag de tijd om u vakkundig te adviseren bij uw aankopen.

Milieu

Bewust omgaan met onze wereld waarbij ieder zijn/haar steentje aan bijdraagt. We gooien nooit planten weg door op maat aan te voeren.

Op ons tuincentrum gebruiken we water van eigen terrein, het overtollige water stroomt terug naar eigen bron. Om Waterbesparend te werken kijken we per dag wat er aan water nodig is. We stellen onze watercomputers precies af zodat planten in de nacht ,met minimale verdamping, voldoende water krijgen.

Planten afkomstig van onze kwekerij zijn met een precieze bemesting opgekweekt. Er zijn geen onkruid bestrijdingsmiddelen toegepast en er wordt met een gesloten watersysteem gewerkt.

Van sommige planten soorten hebben we afscheid genomen. Zoals de brede collectie rozen die we hadden. Rozen zijn erg gevoelig  voor allerlei ziekten en ongedierte. Enige manier om “gezonde” rozen te hebben is bespuitingen met insecticiden uitvoeren. Dat gaf ons zo’n slecht gevoel dat we ervoor gekozen hebben om ons assortiment rozen te beperken tot enkele sterke soorten. De soorten die het goed doen op de Edese zandgrond. De soorten die zonder bespuiting gezond en wel blijven.

We voegen geen plastic extra toe. Als verpakkingsmateriaal voor de planten, hergebruiken we de trays waarop de planten van onze kwekers komen. U neemt deze mee en kunt ze ook weer inleveren bij ons. We blijven ze eindeloos hergebruiken totdat ze echt stuk zijn en dan pas gaan ze naar de plastic recycle.

Potjes van planten kunt u weer meenemen en in de ondertussen door velen welbekende pallet box inleveren. Wij zorgen dat ze hergebruikt worden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.