Operatie steenbreek Ede

Sinds september 2017 zijn wij actief betrokken in de denktank voor Operatie Steenbreek Ede.

Wat is Operatie Steenbreek? Tegel eruit, plant erin!

Een landelijk initiatief om mensen enthousiast te maken om hun tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en bij  aanhoudende droogte. Versteende tuinen zorgen voor opwarming van de omgeving. Groene tuinen daarentegen geven verkoeling en bufferen overtollig regenwater. Groene en bloemige tuinen dragen bij aan de biodiversiteit.

Waarom dragen we operatie steenbreek een warm hart toe?

 

De visie van Operatie steenbreek sluit mooi aan bij onze eigen visie op het belang van “Groen in de tuin”.

De tuinen die wij aanleggen zijn al jaren heel herkenbaar aan hun “Groene” uiterlijk. .  Voor allerlei dieren zoals vogels, vlinders, bijen, en wellicht een egeltje is groen erg belangrijk. Vaak krijg je deze dieren in een groene tuin er zomaar bij!  We zijn er van overtuigd dat groene tuinen bijdragen aan het welzijn van mens  en dier. Vandaar onze keuze om actief deel te nemen om Operatie Steenbreek in Ede op de kaart te zetten.

Natuur in je tuin, wie wil dat nou niet!

De vergroening van tuinen willen we graag stimuleren en ondersteunen met onze kennis en vakmanschap. Dus…….stel uw tuinvragen gerust.

Neem bijvoorbeeld een foto van een bestraat stukje tuin mee naar ons tuincentrum. Wij geven graag advies om dit stukje handig en mooi in te richten met groen. Passend groen hoeft niet heel veel extra tuinwerk op te leveren.

Zoekt u inspiratie voor uw tuin ……kijk dan eens op onderstaande sites

De Initiatieven van operatie Steenbreek binnen de gemeente Ede zijn te volgen op de Ede Natuurlijk – Groene leefomgeving

 Meer informatie over Operatie Steenbreek op landelijke pagina van operatie steenbreek

De internet site huisjeboompjebeter staat vol met inspirerende ideeën om een tuin te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Moeite waard om te bezoeken.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.