Zoek je inspiratie voor een klimaatvriendelijke tuin!

Kom naar ons Groen Klimaatplein! Hier vind je informatie over hoe je je eigen tuin en dak groener en leefbaarder kunt maken. Hierdoor is je tuin beter bestand tegen extreme regen en hitte. Je verbetert als vanzelf de biodiversiteit! HOE je dat doet? Door bijvoorbeeld water op te vangen in je tuin door het plaatsen van een regenton. Kies voor gras of grind in plaats van verharding. Immers Water dat valt boven je tuin kan via het gras of het grind gewoon in jouw tuin blijven. Maak een leuke wadi. Vergroenen kan eenvoudig door tegels uit je tuin te vervangen door beplanting. Een prettige manier om koelte in je tuin te brengen is door een boom te planten. Ook voor kleinere tuinen zijn er bomen die geschikt zijn. Onze medewerkers inspireren je graag met allerlei leuke, vaak eenvoudige tips om je tuin klimaatvriendelijker te maken. Als je tips zoekt om meer bijen, vogels en vlinders in je tuin te krijgen, vraag naar onze serie bij- en vlindervriendelijke planten. We hebben daar een ruime collectie in.

Wil je aan de slag met jouw tuin? Hou je van groen? Kom dan naar het Groen Klimaatplein en ontdek welke mogelijkheden er zijn om je tuin te vergroenen en klimaatvriendelijker te maken.

Voor inspiratie online, kijk op: Groen Klimaatplein
een andere inspirerende site is: DCM-duurzaam tuinieren, In onze winkel vindt je ook een groot assortiment van DCM-producten.