Tuincentrum

Tuincentrum De Driesprong, dé tuinplantenspecialist voor Ede, Wageningen, Arnhem en omgeving

Tuinplanten

Bij ons tuincentrum tref je een uitgebreide collectie tuinplanten aan. Naast het gangbare assortiment aan tuinplanten, vinden we het zelf erg leuk om unieke planten te verzamelen. Daarom vind je ook niet alledaagse bomen, struiken en vaste planten op het buitenterrein van de Driesprong.

Planten op Thema ingedeeld

De planten staan  in ons tuincentrum in heldere thema’s bij elkaar. Als niet of weinig plantenkenner kun je daardoor ook makkelijk de weg vinden tussen al die planten. Voorbeelden van thema’s zijn: vlinderlokkende, bijenlokkende vaste planten, bodem bedekkende planten, schaduwplanten, varens, grassen en groenblijvers. Minder gangbare plantensoorten zijn te vinden in alle thema’s, zodat er ook voor de gevorderde tuinbezitters echte “snoepjes” te vinden zijn. 

Zomerse Bloeiers en Planten die van Warmte houden

In het voorjaar start het tuinseizoen in de kassen met kleurrijke voorjaarbloeiers. Vervolgens komen de zomerbloeiers en kuipplanten, deze kunnen vaak goed tegen warmte, onder andere de olijf, vijg of granaatappel staan er. Ieder seizoen veranderd het plantenaanbod in de kassen van ons tuincentrum.  Daardoor is er steeds genoeg keuze om potten of uw balkontuin om te toveren tot een klein bloeiend feestje.

Groenten & Fruit

De eetbare tuin daar zijn we fan van, daarom hebben we een ruime keuze in moestuinplanten zoals sla, tomaten, courgette voor in bakken, in de moestuin of gewoon voor in de tuin. Jaarrond zijn kruiden, allerlei soorten bessensoorten zoals rode en witte bessen, wijndruiven, diverse hazelaar- en notensoorten en fruitbomen volop te koop. Eveneens hoort leifruit op diverse stamhoogtes tot het standaard tuincentrum assortiment. Ook voor eetbare vaste planten, zoals Monarde’s en Hemoracalliskun je bij ons terecht. 

Biodiversiteit

We specialiseren steeds meer in planten die de biodiversiteit bevorderen. Daarom nemen we deel aan het Heuvelrugproject.  Hierbij stimuleren we mensen om meer inheemse planten in hun tuin te planten. Planten die van nature in deze streek thuis horen en dus heel specifiek onze inheemse fauna stimuleren.  Wild & Inheems is een serie duurzaam gekweekte vaste planten die de inheemse biodiversiteit stimuleert. We hebben inheemse planten nodig vanwege hun nectar en hun functie als drachtplant voor insecten. Echter stimuleren niet-inheemse planten zeker ook de biodiversiteit mits ze nectar produceren. Eenvoudige bloemvormen, dus bloemvormen die je in de natuur ziet leveren vaak nectar en zijn dus goed voor de biodiversiteit in je omgeving.

Advies op Maat

Ons team bestaat uit enthousiaste mensen, bijna allemaal échte plantenfanaten, in ieder geval met een GROEN hart. Hierdoor kunnen we mooie verhalen vertellen over planten. Meest belangrijk  vinden we dat we goed advies geven over een passende beplanting. Daar nemen we graag de tijd voor. Bovendien kun je op het Groen Klimaatplein zien hoe je je tuin eenvoudig duurzamer kunt maken. Het vergroenen van je tuin is daarbij een topper!

Tuinwinkel

In onze tuinwinkel hebben we praktische tuinproducten. Denk o.a. aan grondverbeteraars, bemesting, vijverproducten, tuingereedschap. Veel van deze producten worden door onze hoveniers gebruikt in tuinen. Een royale moestuinafdeling met kweekbakjes, biologische bloemen en groentezaden verleiden je tot het zelf kweken van plukbloemen een groenten. Ook vind je het klimaatplein in de tuinwinkel, een bron van inspiratie voor het klimaatbestendig en het natuurlijk tuinieren. We delen graag kennis. Onze adviezen zijn zeer praktisch. oprecht en beproefd.

Kortom wilt u op uw gemak genieten van mooie tuinplanten én deskundig tuinadvies ontvangen, wees onze gast!

 

Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat? Hier vind je vele tips.

Tips voor een klimaatvriendelijke tuin

Tips voor het moestuin tuinieren