UITGELICHT PROJECT

tuinaanleg natuurlijke tuin
De afrondende fase van de natuurlijke tuin.
vlonder aanleg
vijver en vlonderaanleg.

Heel mooie groene tuin uitgevoerd bij een energie+ woning. Als mensen kiezen voor deze vorm van wonen dan is de wens als bijna vanzelf om de buitenruimte ook op deze manier in te richten. Erg blij dat we werden gevraagd om samen te werken. Het ontwerp en de aanleg uit te voeren.

In deze tuin is er naast grind, grotendeels gekozen voor het half verhardingsmateriaal Gravier Dór, óók  voor de oprit. Een goed begin. Het hemelwater, ook bij hoosbuien, kan grotendeels op eigen terrein verwerkt worden. Het ontwerp is een tuin met organische vormen en natuurlijk veel groen.

Vaste planten die de biodiversiteit stimuleren. Geplant in grotendeels gemengde groepen. Er ontstaat dan een soort minibloemenweide. Mooie heesters zoals de hartjesboom, de krent en een beeldbepalende Kornoelje vonden hun weg naar deze tuin. Natuurlijk mocht water niet ontbreken. Een royale plas water met aan één zijde een flauwe wand voor inloop van amfibieën. En het terras, een houtenvlonder alsof het een steiger is. Om het geheel te omlijsten vlochten de Driesprong hoveniers een wilgentenen afscheiding. Over ambachtelijk gesproken.

Met dank aan de fijne input van de klant. Deze gaf de Driesprong ontwerpster de vrije ontwerphand. De Driespong hoveniers voerden de aanleg vakkundig uit. Een prachtig project waar we allemaal blij van werden en zijn.