STEENBREEK EDE

geveltuintejs
Begeleiden van het beplanten van geveltuintjes in Lunteren.
tuinontwerp
tuinontwerp in de één-uurs ontwerpsessie van steenbreek Ede online.

Sinds september 2017 zijn wij actief betrokken in de denktank voor Operatie Steenbreek Ede.

Wat is Operatie Steenbreek? Tegel eruit, plant erin!

Een landelijk initiatief om mensen enthousiast te maken om hun tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en bij  aanhoudende droogte. Versteende tuinen zorgen voor opwarming van de omgeving. Groene tuinen daarentegen geven verkoeling en bufferen overtollig regenwater. Groene en bloemige tuinen dragen bij aan de biodiversiteit.

Waarom dragen we operatie steenbreek een warm hart toe?
De visie van Operatie steenbreek sluit mooi aan bij onze eigen visie op het belang van “Groen in de tuin”.

De tuinen die wij aanleggen zijn al jaren heel herkenbaar aan hun “Groene” uiterlijk. .  Voor allerlei dieren zoals vogels, vlinders, bijen, en wellicht een egeltje is groen erg belangrijk. Vaak krijg je deze dieren in een groene tuin er zomaar bij!  We zijn er van overtuigd dat groene tuinen bijdragen aan het welzijn van mens  en dier. Vandaar onze keuze om actief deel te nemen om Operatie Steenbreek in Ede op de kaart te zetten.

Natuur in je tuin, wie wil dat nou niet!
De vergroening van tuinen willen we graag stimuleren en ondersteunen met onze kennis en vakmanschap. Dus…….stel uw tuinvragen gerust.

Een aantal projecten waarbij we als groen professional bij betrokken zijn. Met name ondersteuning in ontwerp en beplantingsadvies.

https://www.ede-natuurlijk.nl/voorbeelden/bewoners-zandhoek-otterlo

https://www.ede-natuurlijk.nl/nieuws/gratis-online-tuinadvies-1

file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/jarig_ivn_ede_trakteert_op_vlinderstruiken5645-compressed_0.pdf